Dünyanın merkezi Kabe

Kabe dünyanın merkezidir.

Enlem İlk önce enlemlere bakalım. Phi 15 yere 1.6180339887499 olduğunu. Kuzey Kutbu ile Güney Kutbu arasında 180 derece var, dolayısıyla 180 Phi'ye bölünmüş 111.2461179749810. Enlemler Equator'dan derece ve mesafe olarak ifade edildiğinden, 90 derece çıkarırız ve bunu 21 derece, 14 dakika ve 46.02 saniye, Kuzey veya Güney enlemine dönüştürürüz.

Kabe

Mekke'nin enlemi, Google Earth'e göre 21 derece, 25 dakika ve 38.56 saniyedir. Bu, Dünya'nın kuzey kuzey oranının enleminin kuzeyine sadece 10 dakika ve 52.54 saniyeyi verir.

Bu, tam altın oranlı enlem noktasının yaklaşık yüzde 1 / 10'u, yaklaşık 12 mil veya 20 km kuzeyinden daha az olan bir varyanttır. Herhangi bir yere ulaşmak için herhangi bir boydan başlanabilir, ancak bir dünya projeksiyonu kullanmak makul bir yaklaşımdır. Ancak buradaki zorluk, dünya projeksiyonlarının yüzlerce farklı yorumlanmasının önemli ölçüde değişmesidir.

Dünyanın merkezi Kabe

için benzer sonuçlar üreten başkalarının bir örneği: BOYLAM Enlemlerde, Dünya'nın dönme ekseni tarafından tanımlanan kutuplar tarafından belirlenen net bir referans noktası bulunur. Boylamların başlangıç noktasının seçilmesi, tek bir kesin referans noktasının olmadığı kadar net değildir. Mekke'nin Dünya'nın boylamlarının altının Altın Oranı olduğunu iddia edenler, bunu, bu siteden elde edilebilen PhiMatrix yazılımı kullanılarak bir Altın Bölüm'ün üzerine yerleştirilen Dünya'nın bir Mercator projeksiyonuna dayandırırlar:

En üstteki resim tanıdık Mercator projeksiyonudur. Alttaki resim, Kuzey yarıküreyi vurgulamak için Mercator'un önyargısını ortadan kaldıran bir Peters projeksiyonu. Enlemin altın oranını belirlemek için yorumlamaya tabi bir görüntü kullanmak yerine, gerçek boylam ölçümlerini kullanmak belki daha iyidir.

Herhangi bir yere ulaşmak için herhangi bir boydan başlanabilir, ancak bir dünya projeksiyonu kullanmak makul bir yaklaşımdır.

 Ancak buradaki zorluk, dünya projeksiyonlarının yüzlerce farklı yorumlanmasının önemli ölçüde değişmesidir. Benzer sonuçlar üreten başkalarının bir örneği: En üstteki resim tanıdık Mercator projeksiyonudur. Alttaki resim, Kuzey yarıküreyi vurgulamak için Mercator'un önyargısını ortadan kaldıran bir Peters projeksiyonu.

Enlemin altın oranını belirlemek için yorumlamaya tabi bir görüntü kullanmak yerine, gerçek boylam ölçümlerini kullanmak belki daha iyidir.

 

Dünyanın merkezi

ile ilgili Doğu ve Batı'yı ayıran bir dünya projeksiyon haritasının doğru temele oturduğunu kabul ederseniz, en doğru başlangıç noktası referans noktası, Alaska ve Rusya arasındaki uydu noktasında 168 derece, 52 dakika ve 42 saniye arasındaki orta nokta olacaktır. altında. Bunu başlangıç noktası olarak kullanan Altın Oran noktası, Mekke'nin batısındaki 938 km olan 31 derece, 22 dakika ve 16.05 saniyedir. Bu, Google Earth’e göre 39 derece, 48 dakika ve 53.42 saniye Doğu’dur. İnsanlığın kendi Meridian'ını menşe noktası olarak 180 derecede kullanırsak Altın Oran noktası, Mekke'nin doğusunda 298 km olan 42 derece, 29 dakika ve 32.05 saniyedir. Aşağıdaki görüntü Alaska ve Rusya arasındaki orta noktayı göstermektedir.

 Aşağıdaki görüntü, soldaki orta noktadan ve aynı zamanda 180 derecelik meridyenden gelen sonuçtaki Altın Oran noktalarını göstermektedir.

Buna yaklaşmanın alternatif bir yolu Mekke'nin boylamında başlamak ve nereye inandığınızı görmek için 360 derecelik bir Altın Oranı (222 derece, 29 dakika ve 32.05 saniye) hareket ettirmektir. Bu nokta, aşağıda gösterildiği gibi, Rusya sınırının içinde yer alan Batı, 117, 19 ve 21.37 saniyedir. Bu, binlerce İslam mucizesinden ve Kuran'dan sadece biridir.

Altın ortalamanın bin yılı aşkın bir süredir

Kabe

nin müslüman namazının merkezi olması, kendi başına bir kanıttır. Diğer dinlerden farklı olarak İslam, kanıt temelli bir dindir, bu da onun duyguya değil kanıtlara ve delillere dayanması anlamına gelir.

Daha yeni Daha eski