Göz yanması için 20 Öneri

     “Göz, bedenin mücevheridir.” diye bir söz vardır. Doğru bir söz çünkü gözler dünyaya açılan penceremizdir. İşte bu yüzden onlara bakmak önemlidir. Yaşam tarzı seçimleriniz ve günlük stresiniz kırışıklıklara, kızarıklıklara, kuruluklara, şişlik ve koyu halkalara neden olabilir. Bu da ciddi sorunlara neden olabilir ve görme kaybına yol açabilir.
 Sizleri  korkutmak gibi bir niyetim yok. Sadece  gözlerinize bakmanın fazal zamanınızı almayacağını belirtmek istiyorum. Birkaç günlük alışkanlığın ardından göz problemlerinin ve bozuklukların oranını büyük ölçüde azaltabilirsiniz. Nasıl olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

          1. Tüm Temel Vitamin ve Mineralleri Alın
         Günlük yemek listenize ıspanak, brokoli, havuç ve tatlı patates gibi renkli sebzeleri ve meyveleri ekleyin. Ayrıca, omega-3 yağ asitleri bakımından zengin gıdalar tüketin. Bu gıdalar en iyi vitamin, besin, mineral ve antioksidan kaynağıdır ve çoğu göz problemini ve görme ile ilgili sorunları önlemeye yardımcı olur. 
          2. Her Zaman Koruyucu Gözlük Giyin 
         Hangi işi yapıyorsanız yapın yaralanma riskini önlemek için daima koruyucu gözlük takmayı unutmayın. Polikarbonattan yapılmış gözlük kullanın. Bunlar zor ve gözlerinizi kazalardan koruyabilir. 
         3. Güneş gözlüğü önemlidir 
         Güneş gözlüğü sadece stil ya da havalı görünmek için takılmaz. Gözlerinizin zararlı UVA ve UVB ışınlarından korunmasında büyük rol oynarlar. Güneş ışınlarına maruz kalmak, maküler dejenerasyon ve katarakt gibi birçok görme ile ilgili sorunlara neden olur. En az% 99 UVA ve UVB ışınlarını engelleyen güneş gözlüklerini seçin. 
        4. Gözlerinize Sık Sık Dokunmaktan Kaçının 
       Bunun nedeni, gözlerinizi enfeksiyona karşı savunmasız hale getirmesidir. Gözlerinizi tahriş eden herhangi bir şey görüntünüzü etkileyebilir. Gözlerinize dokunmadan önce ellerinizi mutlaka temizlemelisiniz. Ayrıca, gözlerinizi kuvvetli bir şekilde ovalamayın. Bu kornea aşınmasına (veya çizik korneaya) neden olabilir. Gözlerine bir şey bulaşmışsa, steril bir serum fizyolojik solüsyonu ile yıkayın. Ve eğer sorun devam ederse, hemen doktora gidiniz.
      5. Ailenizin Göz Sağlığı Geçmişinin Farkında Olun
      Bu önemlidir çünkü yaşa bağlı maküler dejenerasyon, glokom, retinal dejenerasyon ve optik atrofi gibi bazı göz sorunları kalıtsaldır. Ailenizin geçmişine dair bilgi, önlem almanıza yardımcı olabilir.Yukarıda bahsi geçen ipuçları vizyonunuza ve gözlerinize dikkat etmenize yardımcı olacaktır. Ancak, göz çevrenizdeki alan göz ardı edilmemelidir.
     6. Çay Poşetleri kullanın 
     Kapalı gözlere serin çay poşetleri uygulayın. Bitkisel çay poşetleri kullanmayın çünkü çoğu siyah çay poşeti kadar etkili değildir.
     7. Islak Pamuk İle Kompres
     Pamuklu topları soğuk suya daldırın ve 5-10 dakika boyunca gözünüzde kompres yapın. 
     8. Dilimlenmiş Salatalık 
    Salatalık yorgun gözler için harikalar yaratır. Gözlerinin üzerine iki dilim salatalık koyun ve bir süre dinlenin. Sadece soğutma özelliklerine sahip değil, aynı zamanda koyu halkaları aydınlatmaya da yardımcı oluyorlar. Ayrıca salatalık suyunu çıkarıp, pamuğu bununla ıslatıp  gözünüze yerleştirebilirsiniz. 
    9. Domates, Zerdeçal, Limon Suyu 
   Bir tatlı kaşığı domates unu ile bir tutam zerdeçal ve yarım çay kaşığı limon suyu karıştırın. Göz kapaklarına ve koyu halkaların çevresine uygulayın. Kurumaya bırakın ve yıkayın 
   10. Güzel Gözler İçin Badem Yağı Ve Limon Suyu 
    Gözlerinize 10 dakika boyunca alternatif sıcak ve soğuk kompresler uygulayın ve ardından bir çay kaşığı badem yağı ve yarım çay kaşığı limon suyu karışımı uygulayın.  
   11. Gül Suyu  
   Gül suyunun gençleştirici faktörü, koyu halkaların azaltılmasında son derece faydalıdır. Pamuklu pedleri gül suyuna batırın ve 10-15 dakika boyunca gözünüze yerleştirin. Bunu her gün göz çevresindeki siyah halkalardan kurtulmak için yapın. 
  12. Badem Yağı Ve Bal 
  Tek ihtiyacınız olan bir çay kaşığı bal ve yarım çay kaşığı badem yağı kombinasyonudur. Yatmadan önce karışımı göz altı alanınıza uygulayın. Bir gece bırakıp ve sabah yıkayın.
  13. Çiğ Patates Suyu  
  Bu aynı zamanda  koyu halkaların tedavisinde de eşit derecede etkilidir. Gözünüze iki dilim patates koyun veya gözünüze çiğ patates suyu sürün. Birkaç gün içinde farkı göreceksiniz.
  14. Fesleğen Çayı ve Salatalık  Suyu
  Her sabah kabarık gözlerle uyanmadan ne kadar nefret ettiğinizi tahmin edebiliyorum. Bu fesleğen çayı ve salatalık suyu ile iyileştirilebilir. İkisini karıştırın ve sıvıyı buz tepsisine dökün. Buz küplerini gözlerine yerleştirin. 
  15. Soğuk Kompres
 Soğuk kompres yapmak için soğuk su veya buz küpü torbaları kullanın. Onları gözünüze yerleştirin ve şişlik bitene kadar tekrarlayın. 
  16. 20-20-20 Kuralı 
  Bilgisayar ekranına devamlı bakmayın. 20-20-20 kuralını takip edin. Her 20 dakikada bir mola verin ve 20 saniye boyunca en az 20 metre uzakta bir şeye bakın. Bu, göz yorgunluğunun azaltılmasına yardımcı olur ve gözün odaklanma yeteneğini geliştirir. 
  17. Göz Kırp 
  Bir işin içine daldığınızda, Sık sık göz kırpmayı unutma. Gözlerinizi yağlayan, gözlerinizi nemli tutan gözlerin yüzeyindeki nem, buharlaşır. Bu kuru göz sendromuna neden olur. Yani, sık sık göz kırpmayı unutmayın. 
  18. Bilgisayar Gözlükleri Kullanın 
  Göz  uzmanından özelleştirilmiş bir bilgisayar camı edinin. Bilgisayarda çalışırken takın. 
  19. Ellerinizi yıkayın 
   Kontakt lensleri kullanmadan önce ellerinizi daima su ve sabun kullanarak yıkayınız. Onları iyice durulayın ve ya hava ile kurutun ya da kurumasını sağlamak için tüy bırakmayan bir havlu kullanın. Bu, mikropların ve bakterilerin, lenslere parmaklarınızdan aktarılmadığından emin olur. 
  20. Sigarayı Bırakın 
  Sigarayı bırakmak genel sağlığınız için iyidir, kontakt lens kullanıyorsanız, kesinlikle bırakmalısınız. Bunun nedeni sigara içmeyenlere kıyasla, sigara içenler göz sorunlarına karşı daha savunmasızdır. 
 
Daha yeni Daha eski