Sizlere
evde sucuk yapımı
ile ilgili kolay bir tarif hazırladık. Lezzetin temelinde baharat ve kıymanın birleşiminin tam olması yatmaktadır. Kullandığınız baharat çeşitlerinin miktarı kişinin kendi zevkine göre değişir. Genel olarak 1 kg kıymaya 1'er yemek kaşığı baharat çeşitleri eklenir.
Evde sucuk yapımı
için kimyon, yeni bahar, karabiber, tuz, toz biber sucuğun temel baharatlarıdır. Sarımsak ve çemen sucuğun aromasıdır. Başka bir alternatif olarak hazır sucuk baharatlarını da kullanabilirsiniz.
Sarımsak katılırken rendelenmemesi, ezilmemesi ince ince kıyılması tercih edilir. Böylece sarımsak sucuğu sulandırmaz.
Et, orta yağlı köftelik kıyma olabilir. Tercihinize göre yüzde kırkbeş yağlı dana kıyma veya koyun ve dana kıyma oranı ile de iç hazırlanabilir.