Ezberleme Teknikleri


Ezberleme teknikleri

ile asla unutma. Yaralanma ve hastalık haricinde, beyin hiçbir şeyi kaybetmez. Unutma, ya 1) bilgiyi ilk sırada saklamamak, ya da 2) bilgiyi geri alamamak, ya da 3) gerektiğinde bulunabileceği şekilde saklamamaktır. Hatırlamak ve unutmak akademisyenlerde oldukça büyük konulardır.

Ezberleme teknikleri

için yapılan deneyler, her zaman her türlü bilgiyi unuttuğumuzu gösterir. Unutmayı açıklamaya çalışan çeşitli teoriler olmasına rağmen, beynin nörobiyolojisi hakkında pek bir şey bilinmemektedir. Bellek hakkında bilinen şey, bilinçli çaba gerektiğinde öğrenmeye daha fazla çevresel yollar gerektiğinde daha etkili bir şekilde çalışmasıdır.

 Niyet, motivasyon ve ilgi önemlidir. Bu ayrıca yeni bilgilerin neden daha kolay hatırlanacağıdır.

Kısa süreli hafıza sınırlı kapasiteye sahiptir ve uzun süreli belleğe geçemezseniz bilgi hızlı bir şekilde kaybolur. Aldığımız bilgilerin çoğu saklanmaz fakat hızlı bir şekilde kaybolur - muhtemelen en az% 50 hemen hemen ve yaklaşık 24 saat sonra yaklaşık% 20. Saklama şeklinizi iyileştirmek için hızlı ve tekrar tekrar gözden geçirin. Bellek iki bölümden oluşur: Konsantrasyon (bunu unutmadan önce almanız gerekir) ve Geri Çağırma. Dikkatimizi bölmek doğal bir eğilimdir, örneğin radyoyu dinlerken araçta araba kullanmak, ama sadece öğrenmeye çalıştığımız malzemeye odaklanabileceğimiz zaman, bellek görevini hızlı ve doğru bir şekilde tamamlamak için daha iyi bir şansımız var. Bellek, örneğin, tamamlayıcı okumadan yeni bilgiler ekleyerek veya malzemeyi bir hiyerarşik ağa yerleştirerek, ilişkilendirme yoluyla güçlendirilir.

 

Ezberleme teknikleri

sırasında mantıksal bağlantılar yapılırken, örneğin anatomi kemiklerinin öğrenilmesi sırasında, bağlantıların görselleştirilmesi ve bir bilgisayar programındaki gibi yolları görmek gibi bellek de güçlendirilir. Resimler veya zihinsel bir görüntü için arka plandan bilgi çizin.Bu, bazı özel fonksiyonlara sahip beyninizin hem sol hem de sağ hemisferlerini kullanmanıza yardımcı olur.

 

 

Ezberlemede Konsantrasyon ve Geri Çağrının İyileştirilmesi İçin İdeal Koşullar

Sınıfta ve ders çalışırken: 

1. İlk kez doğru bilgi almak için dikkat edin. Yanlış bilgileri doğru bilgilerle değiştirmek zor 

2. Bir kavramı anladığınızdan emin olun - bulanık olanı hatırlamak çok zor. Dersten önce okuyun ve tekrar okuyun, sorular sorun ve gözden geçirme oturumunuz sırasında kavramı başka birine açıklamaya çalışın. 

3. Kümelenmeyi kullanın, ne kadar hatırlayabileceğimize dair sınırlar vardır, ancak bu sınırlar materyal anlamlı bir şekilde düzenlendiğinde genişler, örneğin, bölümün üç temel kavramı nedir ve fikirler bu anahtar fikirler altında nasıl gruplandırılır. Bir başlık veya kategori etrafında küme fikirleri. 

Bir madde sınav sırasında bir diğerine işaret olarak hizmet edebilir. 

4. Seçici olun - yoğunlaşın ve özetleyin. Bu, zaman gereksinimlerini daha kolay yönetilebilir hale getirmeye yardımcı olur. Unutmayın: Anlaşmaya İkincil Ezberleme. 

5. Mnemonik cihazlar, yeni bilgi için organizatör olarak hizmet edebilirler. Her bir Good Boy The Fine gibi klasik kısaltmaların EGBDF müzikal kadrosundaki çizgileri temsil etmesi ya da kendiniz için tasarladığınız bireyselleştirilmiş olanlar. Bu teknikleri kullanırken küçük bir hata oluşturacağından tamamen ezberlediğinizden emin olun.

 6. Hatırlamak istediğiniz bilgileri asmak için bir peg oluşturun. Bir kafiye, sıra dışı bir görüntü veya belki bir sıra olabilir, örneğin marketdeki koridorlardan geçerek görselleştirerek market listenizi hatırlayın.

7. Dikkat dağıtmak ortadan kaldırmak: 0. Bir "işaret" kullanın - örneğin, belirli bir beyzbol şapkası giydiğinizde, rahatsız edilmek zorunda kalmazsınız.

 Yazı okumak, incelemek, mektup yazmak için masanızı kullanın ancak yatağınızı sadece dinlendirici bir mola vermek için kullanın. 

 Engelleri kaldırmak, göze çarpmayan bir ses veya görsel arka plan dikkat dağıtıcı ekranlar yardımcı olabilir. 

 Başlamadan önce tüm ekipmanlarınızı hazır bulundurun, lamba, kurşun kalem, rahat koltuk, kitap ve ataç vs.

 3. Bir not defterinde başıboş düşünceleri kaydedin, ancak üzerlerine davranmayın. Bu endişe tablonuzu, örneğin tamamlanması gereken kişisel görevler olarak adlandırın. Başlamadan önce, ya da bir çalışma molası olarak, hafızanızdan başınızı ayırarak rastgele düşüncelerinizi almak için listelemenizi sağlayın. 

8. Gittikçe konsantrasyonunuzu kontrol edin - genellikle diğer her sayfanın sonuna doğru, ama eğer okumalar gerçekler, tanımlar, denklemler vb. Bakımından yoğun ise daha sık. Ana fikrin tanımlanması konusunda kendinizi test edin, kendi kelimelerinizle yeniden ifade edin.

9. Tüm duyularınızı kullanın, örneğin, tahtaya çizin, üstünü çizin, benzersiz görsel desenleri arayın, birisiyle konuşun, aynada prova yapın. 

10. Hatırlamak için sil. Tamamen kurşun kalemle sınav için hatırlamanız gerekenleri yazın. Onları hafızada tuttukça kelimeleri aşamalı olarak siler. Sizlere

ezberleme tekniklerini

kısaca anlatmaya çalıştık.

Daha yeni Daha eski