Pizza Hamuru Hazırlanışı

350 gr un
25 gr yaş maya
1 su bardağ: ılık su veya süt 1/2 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
• Tozşekeri ve mayayıılık su ile ezip,  5 dakika bekletelim.
• Yeterince tuzu ve unun yarısını yavaş yavaş ilave edip, iyice karıştıralım.
• Geri kalan unu da yavaş yavaş katıp, yoğurmaya başlayalım.
• Yoğurduğumuz malzemelerin kaba ve ele yapışması bitince, hamuru yoğurma kabından alıp, içini sıvıyağ ile yağladığımız bir kaba koyalım.
• Üzerine nemli bir bez örtüp, hamur 2 misli kabarıncaya kadar mayalanmasını bekleyelim.
• Mayalanan bu hamuru, kaptan alıp kabarıklığı sönünceye kadar 1-2 dakika daha yoğuralım ve hamuru 4 eşit parçaya bölelim.
• Elde ettiğimiz bu hamur 25-26 cm. çapında 4 adet pizza tepsisi içindir.
• Pizza tepsilerini yağlayıp, hamurları tepsilerin kenarlarana yapışacak şekilde yayalım.
• Bu hamuru istediğimiz her çeşit pizza da, pizza hamuru olarak kullanabiliriz.
Daha yeni Daha eski