Patlıcan Paneli Tavuk Göğsü

MALZEMELER
1 Adet tavuk göğsü
2 Adet kemer patlıcan
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı mısır unu
1 Adet limon
Kıvırcık
Roka
HAZIRLANIŞI: Tavuk etlerini küp küp kesiyoruz. Tuzunu, karabiberini ilave edip karıştırıyoruz, Patlıcanların tamamını soyup uzunlamasına ince olarak dilimliyoruz, Patlıcanların uç kısımlarına tavuk etini koyup rulo olarak sarıyoruz, Bitiş yerine kürdan batırıp tutturuvoruz. Bu işlemleri yaptıktan sonra tavuk etlerini paneliyoruz.
Önce süte batırıyoruz ardından mısır ununa batırıp yağda kızartıyoruz, Kızarttıktan sonra havlu kağıda alıp fazla yağını alıyoruz, Kıvırcıkları ve diğer yeşillikleri yıkayıp süzdürüyoruz. Elimizle iri parçalar halinde kırıyoruz. Üzerine limon suyu, sıvıyağ döküp karıştırıyoruz. Tabakaların ortasına koyuyoruz. Kenarlarına kürdanları çıkarıp patlıcanları koyuvoruz.
Daha yeni Daha eski