MALZEMELERrulo patates
• 3 Tane büyük boy patates
• 1 Tane havuç
• 3 çorba kaşığı bezelye .1 Tane yumurta
• 3-4 Tane kornişon turşu
• 1 Tutam maydanoz
• Yarım limon suyu
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
HAZIRLANIŞI: Haşlanmış olan patateslerin kabukların soyup rendeliyoruz. Üzerine tuzunu, yağını, limon suyunu ve karabiberini döküp karıştırıp harmanlıyoruz. 20 cm'lik naylon poşeti kesip tezgaha yayıyoruz. Hazırladığımız patatesli harcı elimizi suyla ıslatarak naylon torbanın üzerine koyup küçük parmak kalınlığına gelene kadar bastırarak yayıyoruz. Haşlanmış havucu, yumurtayı, kornişon turşuyu küp küp doğrayıp, patates ii harcın üzerine yayıyoruz. Son olarak bezelyeyi serpip, zemindeki naylon yardımıyla rulo yaparak saralım ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Dolaptan çıkardıktan sonra naylonu açıp ince doğranmış maydanozu serpip ileri-geri yuvarlayarak maydanozun iyice ruloya yapışmasını sağlıyoruz ve dilim dilim keserek, isterseniz topluca, isterseniz de parça parça servis yapabilirsiniz.