Mucizevi Yaşam Kaynağı Su...

    Su, gerek vücud dengesi, gerekse kilo kaybetmek için ideal içecektir. İnandırıcı gelmese de su özellikle kilo vermek ve bir daha almamak için ideal bir alternatiftir.
  Su iştahı bastırırken  vücutta depolanan yağların yakılmasına yardımcı olur. Yapılan araştırmalar su tüketiminin az olduğu kişilerde, yağ oranlarının yükseldiğini saptamıştır. Sebebi ise oldukça nettir. Böbrekler yeterli su almayınca iyi çalışamaz ve bu yükün bir bölümü karaciğere kalır. Böyle olunca karaciğer esas görevi olan depolanmış yağları enerjiye çevirmenin yanında bir de böbreğin işini yapmak zorunda kalır. 'Bir koltukta iki karpuz' taşıyamayan karaciğer esas görevini aksatır, Depolanan yağlar  vücutta kalır ve kilo olarak bedene yerleşir.
     Vücudunun devamlı su topladığını düşünen kişiler için de su en iyi çözümdür. Beden az su alınca, az miktarda alınan suyun her damlası vücutta hücre dışı dokularda birikir. Bunun sonucunda el ve ayaklarda şişme olur. Alınan ilaçlar ancak geçici bir çaredir. Zira fazla su atılırken vücudun temel besin maddeleri de yok olur. Bunun için yine tek çözüm bol su içmektir.
     Şişman kişilerin zayıflara göre daha çok suya ihtiyaçları vardır. Metabolik yükleri daha fazla olduğundan daha fazla suya ihtiyaç duyarlar. Aynı zamanda spor yapan, sıcak ve kuru havalara maruz kalan kişilerinde su ihtiyaçları artar.
Kilo vermek için su en önemli unsurdur. Normal olarak en az 8 bardak su içilmeli, kilo arttıkça bardak sayısı da artırılmalıdır.
Daha yeni Daha eski